21 de jul. 2010

L'OCB manifesta la seva preocupació per l'anunci de desaparició del COFUC

L'Obra Cultural Balear vol manifestar la seva preocupació davant l'anunci, fet a la premsa, de la propera desaparició del COFUC (Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura de les Illes Balears). Segons l'entitat, la gran demanda de cursos de català per a adults fa més necessària que mai l'existència d'un organisme públic que els pugui organitzar. És per això que l'OCB demana al Govern que sigui prudent i que tengui en compte totes les opcions abans de prendre cap decisió.

En uns moments de crisi econòmica com els actuals, assenyala l'associació, cal reforçar l'oferta de cursos per a l'aprenentatge de la nostra llengua, que formen part de l'oferta formativa necessària perquè la nostra societat encari el futur en millora condicions. A més, el coneixement del català és una eina per a la cohesió social, ja que promou la plena integració de la població arribada durant els darrers anys a les nostres illes i, per tant, contribueix a la lluita contra l'exclusió social dels nouvinguts.

L'entitat demana, per tant, que es mantengui l'existència del COFUC o d'un organisme similar. L'Obra Cultural Balear també demana que es reforcin els recursos econòmics i humans que destinats a l'aprenentatge del català, de la mateixa manera que s'haurien de reforçar tota la resta de recursos adreçats a la formació dels treballadors. L'entitat demana també la posada en marxa de cursos de català especialitzats destinats a diferents sectors laborals, seguint el model que es segueix per a l'ensenyament d'altres idiomes (Restauració, Comerç, Administratius). La formació ha de ser una oportunitat per al conjunt de la societat i el coneixement de la llengua pròpia, a més d'una eina d'integració sociocultural, ho és d'inserció laboral.