28 de set. 2011

Endavant Mallorca llança la campanya "Tenim la paraula: a Mallorca en català"

Endavant Mallorca llança la campanya “Tenim la paraula: a Mallorca en català”
La Veu, 26/09/2011 17:19:00
L’Organització Socialista d’Alliberament Nacional, Endavant Mallorca, ha presentat avui matí una campanya amb el lema 'Tenim la paraula: a Mallorca en català', amb l'objectiu de combatre la "inèdita persecució política" que està patint la llengua catalana per part de les institucions."El català no havia estat mai tan perseguit des de la mort del dictador Franco", han lamentat durant la presentació de la iniciativa.
El representant d’Endavant, David Pujol, ha afirmat que el PP és el "principal enemic" de la nostra llengua i ha asseverat que "mai s'havia arribat tan lluny, forçant al nostre poble a desobeir la llei per poder viure amb normalitat en la nostra llengua ". És per això que a través d'aquesta campanya duran a terme nombrosos actes socials en favor de la defensa del català i instar a participar-hi també per Internet.
Així mateix, han editat material propagandístic, com cartells, i material audiovisual mentre que també preveuen documentar "les agressions que s'executen". "En definidament, farem tot el possible per evidenciar la gravetat de la situació i la necessitat d'actuar i mobilitzar des d'una perspectiva global dels atacs al català en diferents àmbits", asseveren des de l'entitat.
Una altra de les representants d'Endavant Mallorca, Carol Ares, ha criticat tant el model educatiu del País Valencià com el de Balears en què sobretot prima l'ensenyament en castellà, així com mesures impulsades com el tancament de la Radiotelevisió de Mallorca.
La plataforma recrimina que "les agressions que pateix el català" estan sent dirigides des de Madrid tot i que estan sent executades per algunes de les principals autoritats locals, com el president del Govern, José Ramón Bauzá, la del Consell, Maria Salom, o el batle de Palma, Mateu Isern.
Endavant Mallorca també ha fet públic el seu rebuig a les darreres declaracions efectuades per Jose Ramón Bauzà en referència al model lingüístic que seguiran la ràdio i televisió publiques de les illes (IB3).

http://www.youtube.com/watch?v=2VCt6mEuINc&feature=share