23 de nov. 2011

L'OCB DEMANA QUE TV3 ES TORNI A VEURE ÍNTEGRAMENT A LES ILLES BALEARS


  L'OCB demana que TV3 es torni a veure íntegrament a les Illes Balears
  23/11/2011 | Redacció OCB REDUIR
 

L'Obra Cultural Balear considera que l'actual direcció d'IB3 ha trencat unilateralment l'acord que havia contret amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, mitjançant el qual la televisió pública catalana deixaria d'emetre a les Balears tots els continguts (bàsicament, la producció aliena i les retransmissions esportives) que estiguessin condicionats pels drets d'emissió. A canvi, IB3 es comprometia a emetre aquesta mateixa programació en la nostra llengua, gràcies als doblatges que li cedia gratuïtament la CCMA.
El resultat d'aquest pacte va ser la substitució del senyal de TV3 pel del seu canal internacional, TV3cat, decisió que va ser criticada en el seu moment per l'Obra Cultural Balear pel que significava de mutilació d'una programació televisiva que duia més de 20 arribant ininterrompudament a les Balears.
A partir del trencament d'aquest acord per part d'IB3, l'Obra Cultural Balear demana que TV3 es torni a veure íntegrament a les nostres illes. Segons l'entitat, les excuses inacceptables posades per Jacobo Palazón per eliminar el dret que tenen els ciutadans a triar en quina llengua volen veure les pel·lícules, les sèries i els documentals; i la decisió d'IB3 de renunciar a una part dels seus drets de retransmissió esportiva -significament la Champions-, justifiquen que la direcció de la CCMA torni a reemetre a les Illes Balears el senyal íntegre de TV3. L'OCB remarca, a més, que actualment seria l'única manera de què els ciutadans de les Illes Balears poguessin veure els partits de Champions i el cinema en la seva pròpia llengua.